Zo ga je veilig op pad met de motor!

2 min read

Motor rijden is in Nederland zowel onder mannen als vrouwen erg populair. Zo ben je vaak sneller met een motor, kost het je minder benzine en zijn de algemene kosten ook lager. Als je hebt besloten om motor te gaan rijden en al een model in gedachte hebt die je graag zou willen, dan is het belangrijk dat je er alles aan doet om veilig op pad te kunnen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste zaken waarmee een motorrijder mee te maken krijgt. 

 

Zorg voor veilige kleding

Als je van plan bent om vaak met de motor op pad te gaan, dan is het erg belangrijk dat je zorgt voor veilige motorkleding. Zo is het erg belangrijk dat je een stevige broek, jas en helm hebt waar je gebruik van kunt maken. Mocht je dan een keer van de motor afvallen, dan wordt de huid tenminste niet van je lichaam afgeschuurd. Motorkleding kun je bovendien op diverse plekken kopen. Zo kun je het aanschaffen bij een fysieke speciaalzaak, maar daarnaast ook via een webshop. Aangezien het belangrijk is dat de kleding goed past, is het zeer aan te raden om de kleding te kopen bij een fysieke speciaalzaak. 

 

Voorkom dat je motor wordt gestolen

Een motor is helaas erg gevoelig voor diefstal. Het is daarom belangrijk dat je er als eigenaar alles aan doet om dit te voorkomen. Een zeer belangrijk product wat je hiervoor zou kunnen aanschaffen, is een slot. Laat je informeren over de verschillende mogelijkheden en kijk welke ketting hier het best voor is. Overigens kan het ook zijn dat je verzekering hier bepaalde eisen aan stelt, zoek dit van te voren uit en voorkom dat de diefstal niet verzekerd wordt. 

 

Kies de juiste motorverzekering

Als je zonder zorgen gebruik wilt kunnen maken van de openbare weg, dan is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste motorverzekering. Indien je ook verzeker wilt zijn tegen diefstal en schade die je zelf aanricht aan de motor, dan kun je het beste voor een All Risk pakket kiezen. Mocht je graag zo min mogelijk geld kwijt zijn aan de verzekering, dan is een standaard WA-verzekering de beste optie. 

Een motor verzekeren is overigen erg eenvoudig. Zo kun je via het internet met relatief weinig zoekwerk bij verschillende aanbieders uitkomen. Daarnaast is een motor verzekering vergelijken vaak ook mogelijk via een platform. Op die manier kost het al helemaal niet veel tijd om bij de juiste verzekering uit te komen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *