Welk herenfiets is voor jou?

2 min read

Er zijn veel verschillende fietsen beschikbaar op de markt, daarom is het lastig om een herenfiets te vinden. Zo zijn er fietsen met versnellingen of zonder versnellingen. Verder zijn er ook moderne modellen zoals de elektrische fiets. Door een elektrische fiets te nemen hoef je minder moeite te doen tijdens het fietsen, door de elektrische aandrijvingen. Vroeger zat het qua fietsindustrie net wat anders. Er waren geen verschillende soorten modellen beschikbaar. Er waren wel een paar, maar deze waren erg beperkt en leken veel op elkaar. Naarmate zijn er steeds meer verschillende modellen opgedoken en zijn er speciale fietsen gemaakt bijvoorbeeld voor de heren of dames. De fiets is dan ook makkelijker te herkennen aan de hoge framebuis, dit is een extra buis in vergelijking met een damesfiets. In dit artikel gaan we dieper op deze model in verdiepen.

Elektrische fietsen

In de inleiding van dit artikel werd er al het een en het ander geschreven over de elektrische herenfiets. Dit is een recentelijke ontwikkelingen in de fietsen sector. De elektrische fietsen zorgen voor extra trapondersteuning, waardoor jij minder vermoeid raakt en zelfs sneller kunt fietsen. Dit is ideaal om gebruik van te maken als je naar werk of ergens anders zoals naar de winkelcentrum moet gaan fietsen. Je bent dan ook nog eens goed bezig voor het milieu, omdat je geen gebruik maakt van een auto. Bovendien bespaar je ook nog eens geld, want je hoeft niet te tanken. Als derde voordeel ben je gezond en actief bezig!

Welk model?

Welk herenfiets is dan geschikt voor jou? Er zijn namelijk verschillende soorten op de markt. Zoals de elektrische fiets waar we het net over hebben gehad. Je kan er ook voor kiezen om andere modellen te bekijken. Deze fiets houdt rekening met langere lengtematen van heren en de middenbuis geeft het frame bijvoorbeeld extra stevigheid. Zo zijn er stoere, sportieve tot elektrische fietsen beschikbaar. Je kan er voor kiezen om een fiets te nemen met versnellingen. Dit wordt vaak aangeraden, omdat je zelf kan kiezen hoe zwaar of licht je wil trappen. Vaak hebben deze fietsen ook nog eens een gesloten kettingkast, waardoor je weinig onderhoud hoeft te plegen aan de ketting zelf.

Lichte fietsen

Een herenfiets kan erg zwaar zijn, omdat ze vaak van zware aluminium worden gemaakt. Zoals we het net over hadden is het dan handig om een fiets te kiezen met versnellingen, omdat je dan zelf kan bepalen hoe licht je het voor je zelf maakt. Zo zijn er echter ook fietsen van licht materiaal. Dit zijn voornamelijk sportfietsen, waardoor je sneller kan fietsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *