Wat zijn deelauto’s?

2 min read

Je zult er misschien nog nooit van gehoord hebben, maar deelauto’s zijn een steeds meer opkomend principe. Er zijn in Nederland meer dan 9 miljoen auto’s, dit terwijl er in Nederland niet eens zo veel mensen in het bezit zijn van een rijbewijs. Deze getallen zijn absurd en worden alleen nog maar erger als we op deze manier doorgaan. Het is dan ook niet gek dat de files langer worden en de lege parkeerplaatsen steeds zeldzamer. 

Het tegengaan van de drukte met deelauto’s 

Dagelijks zijn er een hoop mensen die met de auto de weg op gaan, maar er is ook een grote hoeveelheid auto’s die niet gebruikt worden. Als jij zelf niet dagelijks de auto nodig hebt, is het erg duur om een auto aan te schaffen en deze andere bijkomende kosten te betalen. Je kunt er tegenwoordig dan ook voor kiezen om gebruik te maken van een deelauto. Een deelauto Utrecht zul je op een hoop verschillende plekken vinden.

In de laatste decennia zijn er een hoop deelauto’s bijgekomen in Nederland, zeker in steden als Utrecht. Er zijn dan nu ook al meer dan 70.000 deelauto’s te vinden in Nederland waar ongeveer een miljoen mensen gebruik van maken. Met deze deelauto’s kunnen meerdere mensen gebruik maken van één auto. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid auto’s per persoon in Nederland af kan nemen. Wat als gevolg zal hebben dat er een stuk minder auto’s op de weg zijn en er meer parkeerplaatsen overblijven.

Waarom zou je kiezen voor carsharing?

Het is natuurlijk fijn om de deur uit te gaan en meteen in je eigen auto te stappen, maar tegen welke prijs? Het kopen van een auto is zeker voor iemand in zijn jongere jaren een grote investering. De aankoopprijs van de auto is erg groot en het verzekeren en betalen van wegenbelasting is ook niet iets wat je zomaar betaald. Door ervoor te kiezen om van carsharing gebruik te maken hoef je alleen maar te betalen voor de tijd dat je de auto gebruikt. Zo kun je zeker als je niet dagelijks gebruik maakt van een auto een hoop geld besparen. Als je in een stad als Utrecht woont kun je ook vaak voor andere manieren van vervoer kiezen dan de auto. Door wat meer met het openbaar vervoer of de fiets te gaan kun je niet alleen het milieu helpen, maar ook je eigen portemonnee. Het kopen van een auto weerhoudt je er namelijk vaak van om ander vervoer te gebruiken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *