Van elektrische stationwagens hoor je weinig

2 min read
camping herfstvakantie

Van elektrische stationwagens hoor je weinig en dan bedoelen we niet het geluid dat ze maken (want dat is er niet), maar vanuit de autobranche hoorden we niets over elektrische stationwagens. Nu komt MG met de allereerste elektrische stationwagen, de MG 5 EV. De MG 5 wordt gemaakt in China door SAIC (eerder Concern Nanjing Automobile). SAIC heeft in 2006 de rechten van MG overgenomen. De MG5 rijdt al sinds 2020 in Engeland en komt ook in Europa op de markt. De automarkt heeft zich de laatste tijd vooral gefocust op cross-overs en SUV’s en niet op een elektrische stationwagen. Dit komt natuurlijk ook omdat veel mensen liever een hoge instap hebben en omdat je bij hogere wagens het accupakket makkelijker kunt wegwerken. Maar niet iedereen wil in een Cross-over of een SUV rijden.  Bij Volkswagen en Porsche zijn ook stationwagen in de maak.

Een elektrische stationwagen

MG komt met de eerste stationwagen op de markt, de MG 5 EV. De wagen ziet er niet echt flitsend en modern uit, maar is wel een pakezel met een elektromotor onder de motorkap. De elektromotor is op de vooras gemonteerd en heeft een vermogen van 156pk. De accu is een lithium-ion batterij van 52,2 kWh die binnen 50 minuten van zo goed als leeg naar 80% kan laden, thuis opladen duurt ongeveer 8,5 uur. De actieradius is 344 kilometer op alleen snelwegen tot 444 kilometer voor alleen stadsritten. Het interieur is keurig, netjes afgewerkt en prima voor de prijs die je betaald voor de MG 5 EV. Je vindt hier onder andere een 8 inch infotainment scherm met Apple Car Play en Android Auto. Standaard is en MG 5 EV uitgerust met Cruise Control, audio met zes speakers, regensensor, Hill-hold systeem en airco.

MG 5 EV Excite of MG 5 EV Exclusive elektrische stationwagen leasen

MG 5 Ev heeft twee modellen van de elektrische stationwagen namelijk de Excite en de Exclusive. De Exclusive heeft naast  het standaardpakket ook lederen bekleding met elektrisch bedienbare verwarmde stoelen, dak rails van aluminium, dim functie op de binnenspiegel en een navigatiesysteem. De MG 5 EV is een middelgrote 5-deurs elektrische stationwagen van 4,54 meter lang met een bagageruimte van 578 tot 1456 liter! De MG 5 EV is een echte gezinsauto en daarnaast is deze auto ook geschikt als zakelijke pakezel! MG geeft 7 jaar garantie op elk MG-model. Het is de bedoeling dat de MG 5 EV na de zomer op de Nederlandse markt komt.

Ben je geïnteresseerd in het leasen van een elektrische stationwagen?

Als je geïnteresseerd bent in het leasen van een elektrische stationwagen kijk dan eens op de website van elektrischeautolease.nl. Zij kunnen je informeren over de MG 5 EV, maar ook over het beste leasecontract dat daarbij past. Informatie en advies is bij hun altijd gratis en vrijblijvend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *