Stedentrip naar Den Haag

2 min read

Den Haag is een perfecte stad voor een stedentrip. De stad is ontstaan in de middeleeuwen en is tegenwoordig het centrum van de politiek in Nederland. Ook is het de grootste Nederlandse stad aan de Noordzee en een van de grootste gemeentes van Nederland, met meer dan een half miljoen inwoners. Ben je van plan om Den Haag te bezoeken? Dan is het een goed idee om te bedenken wat je allemaal wilt zien. In dit blog zet ik een aantal leuke bezienswaardigheden en hotels in Den Haag op een rijtje.   

Overnachting

Een fijne plek om te overnachten is in een hotel den haag centrum. Je kunt veel aanbiedingen vinden online voor verschillende sterrenhotels in hartje Den Haag. Hotels zijn zeker een aanrader tijdens een stedentrip, omdat ze zich meestal midden in het centrum bevinden. Je kunt dus gemakkelijk vanuit je slaapkamer de stad in lopen om een museum te bezoeken of een drankje te drinken.

Mauritshuis

Als je naar Den Haag gaat mag je het Mauritshuis zeker niet overslaan. Daar vind je wereldberoemde Nederlandse schilderkunst uit de 17e eeuw. Denk hierbij aan de beroemde kunstwerken ‘Meisje met de parel’ en ‘Het puttertje’. Het museum heeft een indrukwekkende sfeer en is zeker een bezoekje waard.

Binnenhof

Ook het Binnenhof is leuk om te bezoeken in Den Haag. Dit is hét beroemde gebouwencomplex waar de eerste en tweede kamer en het kantoor van de minister-president zich bevinden. De ridderzaal is in de Middeleeuwen gebouwd en daar wordt nu jaarlijks tijdens Prinsjesdag de troonreden voorgelezen door de koning.

Paleis Noordeinde

Wanneer je bij het Mauritshuis en het Binnenhof bent geweest, is Paleis Noordeinde een mooie plek om te bezoeken. Dit is namelijk het werkpaleis van de koning. Deze plek kun je niet van binnen bewonderen, maar van de buitenkant is het ook heel indrukwekkend om te zien. Zeker de moeite waard om even langs te lopen!

Escher in het Paleis

Hou je van illusies, meetkunde en wiskundige principes? Dan is Escher in het Paleis een plek voor jou om te bezoeken! De bekende kunstenaar maakte veel schilderijen met als centrale thema’s: gezichtsbedrog, oneindigheid en onmogelijkheid. Escher zag zichzelf overigens niet als een kunstenaar en ook niet als een wiskundige. Eén van zijn bekendste werken is de Penrose-trap. Dit werk is populair omdat de trap oneindig lijkt te zijn. De vorm klopt niet en toch klopt het. In Escher in het Paleis kun je zijn kunst bewonderen. Bovendien is het museum interactief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *