Het is tijd om te gaan vissen!

2 min read

We kunnen nog even genieten van de nazomer en zijn er nog genoeg zonnige dagen totdat de echte herfst zal beginnen met vele regenbuien. Het is nog even heerlijk om op een terrasje te zitten of om buiten een stuk te lopen, maar zijn er ook andere opties om volledig tot rust te komen. Wat dacht je ervan om te gaan vissen? Je kunt er namelijk voor kiezen om met je vishengel naar de waterkant te gaan en hier met lokaas en aas aan de haak een vis te vangen. Echter zijn er ook andere mogelijkheden, namelijk het vissen zonder een daadwerkelijke vis te vangen. Magneetvissen is de laatste tijd enorm populair en zijn er veel hobbyisten die hier hun tijd mee weten te vullen. Wij vertellen je er graag meer over!

Wat is magneetvissen?

Magneetvissen is in een korte periode ineens enorm populair geworden en is het dus ook helemaal niet gek dat je hier nog niet zoveel van af weet. Magneetvissen is enerzijds te vergelijken met het vissen zoals we dat kennen, omdat je volledig tot rust komt en de spanning ook daaf is wanneer je beet hebt. Echter vis je met magneetvissen op objecten aan de hand van een vismagneet, waar je dus ook veel meer moeite voor zult moeten doen. Met verschillende worpen hoop je dat jouw magneet iets aan weet te trekken. Dit kunnen fietsen of oude munten zijn, maar komt het ook steeds vaker voor dat er criminele wapens of munitie uit de Tweede Wereldoorlog boven water komt. Indexeren situaties zul je direct contact op moeten nemen met de politie, maar is het natuurlijk onwijs gaaf wanneer je een object als deze uit het water weet te halen!

Sterke magneten kopen om van alles uit het water te krijgen!

Je kunt verschillende magneten kopen die geschikt zijn om mee te magneetvissen. Zo zijn er namelijk blokken en staven te verkrijgen, maar zijn ook de schijfmagneten enorm geschikt. Iedere soort magneet trekt natuurlijk weer andere objecten aan, omdat de vorm en het vlak wat magnetisch is bepaald wat je wel en niet boven water kunt halen.

Met een schijfmagneet kun je zowel kleine als grote objecten uit het water halen. De magneten kunnen meestal erg veel kilo’s dragen en is het zelfs mogelijk om hier complete scooters mee uit het water te krijgen. Bestel eens een aantal magneten, experimenteer en houdt voor de rest vooral een aantal vrije dagen vrij om je hobby uit te voeren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *