Een goede heren bril op sterkte kopen

2 min read

Vandaag de dag is van alles online verkrijgbaar met een snelle bezorg service. Zo hoef je ook niet meer elke keer opnieuw naar de opticien. Je kunt namelijk gemakkelijk en bril voor mannen in eenvoudige stappen online kopen. Zo kun je online een leuk montuurtje selecteren en voor je het weet heb je deze al weer een nieuwe bril man in huis. Hoe gemakkelijk dit ook lijkt, toch zijn er een aantal punten waarmee je rekening moet houden bij het online bestellen van een leesbril of bril, voornamelijk bij een bril op sterkte.

De aandachtspunten 

Als je een goede bril op sterkte hebt is het van belang om een brilrecept bij de hand te hebben. Het is namelijk niet verstandig om het recept van een bril die je al jaren lang draagt klakkeloos over te nemen. Je sterkte verandert namelijk een paar keer per jaar, om er dus zeker van te zijn dat de nieuwe bril de goede glazen op de juiste sterkte heeft moet je eerst een oogmeting laten uitvoeren. Dit kan gemakkelijk en vrijblijvend bij een opticien. Een individuele oogmeting is een oogmeting zonder de verplichting om een bril hierbij te kopen. Bij de meeste opticiens moet dit zeker geen probleem vormen. Bij het maken van een afspraak maak dan duidelijk dat het echt gaat om een individuele oogmeting en dat je na afloop graag het brilrecept mee wilt nemen. Gemiddeld liggen de kosten voor een individuele oogmeting rond de 30 a 35 euro. 

Het is erg belangrijk dat naast de sterkte van beide ogen, het brilrecept nog een aantal andere waardes bevat. Zo is het ook goed om te weten of je een cilinder hebt. Zo ja, dan moet je ook de cilindersterkte weten. Als hier sprake van is, moet je ook nog eens de as van de rechter- en linkeroog weten. Als laatste is het belangrijk om de pupilafstand te kennen. Dit is belangrijk omdat alle glazen op sterkte een optisch centrum hebben, dit is het gedeelte in het glas waardoor je perfect doorheen moeten kunnen zien. 

Het montuur

Na alles over waardes en je ogen te hebben achterhaald is het leukste gedeelte van het kopen van een bril aangebroken. Het kiezen van een passend montuur. Het is ook belangrijk wat de pasvorm van de bril is. Zo moet de bril passen bij de vorm van je hoofd. Online kan het wat moeilijker zijn om een heren bril te passen. Vaak is er gelukkig wel de optie om met de hulp van je webcam, monturen te passen in een virtuele paskamer. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *